10 adet tavuk but 1 adet domates 1 diş sarmısak 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı domates ve biber salçası 1 tatlı kaşığı karabiber 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı biber tuz
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
Soğanı küçük küçük doğrayın. Domates ve sarımsağı rendeleyin. Domatesi zeytinyağı ve yarım limon suyuyla beraber bir tencereye alın. Salçayı da ekleyin ve ezin. Sarımsak, soğan ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Tavuk butlarını tencereye koyun ve karışıma bulayın. Tencerenin üstünü örtün ve buzdolabında 3-4 saat beklemeye alın. Sonra butları tepsiye dizin ve orta ısılı fırında çıtır çıtır olana kadar pişirin.