3 adet kereviz 2 adet havuç 100 gram bezelye 1,5 limonun suyu 6 adet arpacık soğan 6 adet kesme şeker Yeterince tuz 1 çay bardağı zeytinyağı
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
Kerevizler ayıklayın, yıkayn, kabukları soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünün ve 1 limonu kullanarak yaptığımız limonlu suya atılın. Diğer taraftan temizlenmiş yıkanmış havuç tavla zarı büyüklüğünde küp küp kesilin, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çıkarılmış ve altı düz bir tencereye yerleştirilmiş kerevizlerin içlerine doldurulun. Artan malzeme tencerenin etrafına serpiştirilin. Her bir kerevizin üzerine 1 kesme şeker konuyun. Yarım limon suyu ile zeytinyağı çırpılır ve kerevizlerin üzerine dökülün. Ayrıca 1,5 çay bardağı daha su ilave edilin. Tuzunu ekleyin. Kapağı hiç açılmadan 25-30 dakika orta ateşte pişirilin. Ilındıkta sonra servis yapılın.