yarım kilo kereviz 1 adet havuç 2 adet soğan 1 adet patates yarım bardak zeytinyağı 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı şeker 1 fincan pirinç tuz 2.5 bardak su yarm demet kıyılmış maydanoz
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
Kerevizleri soyup kibrk kutusu büyüklüğünde keserek tuzlu suya atın. Havucu ve patatesleri küçük küçük doğrayın. Soğanları dörde bölün ve sebzeleri hazır edin. Tencere de yağı kızdırın havuç ve soğanları atıp öldürün. Sonra kerevizleri, tuzu, şekeri ve limon suyunu katın. Kısık ateşte 5 dk pişirin. Sonra 2.5 bardak su dökerek pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan 15 dk önce patatesleri 10 dk önce de pirinçleri ilave edin. Yemeği ateten alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.