3 adet kereviz 1 adet portakal 2 adet havuç 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı şeker 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu tuz
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Havuçları halka halka kesin ve zeytinyağında soğanlarla birlikte kavurun. Havuç ve soğanlar yumuşayınca,halka halka doğranmış kerevizleri üzerine döşeyin. Portakalın kabuğunu rendeleyin ve yarım fincan kadar suyunu yemeğe dökün. Rende kabuklarını da yemeğe ilave edin. 1 çay bardağı su, şeker, tuz ve limon suyunu da koyarak hafif ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapın.