1 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 200 gr margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un Üstü için; 4 yumurta (akı) 4 su bardağı fındık (dövülmüş)
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
1 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 3 dk çırpın. 200 gr margarin 1 paket vanilyayı ekleyip 1 dk daha çırpın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Hamuru 20 dk dinlendirip unlu tezgahta 3 mm kalınlığında açın. Bardaklarla yuvarlaklar keserek fırın tepsisine dizin. Üzeri için 4 yumurta akını ve dövülmüş fındığı ttahta kaşıkla karıştırın ve krema torbasına doldurup hamurların üzerine halka şeklinde sıkın. 190 derecelik fırında 15-20 dk kadar pişirin. Soğuduktan sonra ortalarına reçel doldurarak servis yapın.