10 adet patates 2 adet havuç 1 adet soğan 2 adet domates yada yarım fincan salça 2 bardak su 5 diş sarımsak 2 kahve kaşığı şeker 1 demet maydanoz üç çeyrek bardak zeytinyağı karabiber tuz
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
Yağı bir tencereye koyup kızdırın. Küçük doğranmış soğanları kızgın yağa atıp pembeleştirin. Küçük doğranmış havuçlarıda atarak bir kaç kez çevirip ölüdürün. Sonra sarımsakları ve kabuğu soyulmuş ve küçük doğranmış domatesleri veya sulandırılmış domates salçasını, şeker ve tuzunu ilave edin. 5 dk sonra küçük doğranmış patatesleri de ilave edin. 2 bardak suyu da katarak kapağını kapatıp pişirin. Pilaki tencerede soğuduktan sonra servis tabağına aın. Karabiber serpin. Kıyılmış maydanozla da süsleyerek servis yapın _________________