300 Gr. prinç 1 Kg. kuru soğan 1 kahve fincanı fıstık 2 buçuk kahve fincanı dolmalık üzüm 1 bardak zeytinyağı 1 demet dereotu 1 demet maydonoz 2 çorba kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı yeni bahar 1 kahve kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı toz şeker Tuz 1 adet limon 350 gr. taze veya salamura asma yaprağı 1 buçuk bardak su
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
Asma yaprağı salamura ise; sıcak su dolu bir tencerede 2-3 dakika, taze ise tuzlu suda rengi dönüp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir tepsiye koyun. Diğer yandan çok küçük doğranmış soğanları bir tencereye susuz olarak koyun. Çok kısık ateşte suyunu salıp pempeleşene kadar 15 dk. pişirin. Soğanlar iyice yumuşayınca yarım bardak zeytinyağı ve fıstıkları koyup fıstıkların rengi dönene kadar orta ateşte kavurun. Sonra prinç, kuru nane, üzüm, tuz ve toz şekeri katıp bir kaç kez karıştırın. 3 çeyrek pardak su ilave edip prinç suyunu çekince tarçın yenibahar kıyılmış dereotu ve maydonozu katıp iyice karıştırın. Ateşten alın. Bu içten asma yaprağının tersine bir miktar koyup yanlarını içe doğru kıvırarak sarın. Bir tencereye 1 kat asma yaprağı döşeyin. Üstüne dolmaları dizin. Sonra yarım bardak zeytinyağı, kalan üç çeyrek bardak suyu ilave edin. Dolmaların üzerine limon suyunu kaşık kaşık döküp üzerine bir kapak sonrada tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.