1 kg taze bakla üç çeyrek çay bardağı zeytinyağı 1 demet dereotu 2 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı toz şeker yarım limon suyu 2 su bardağı su 5 diş sarımsak 250 gr yoğurt
Pişirme Talimatları - Hazırlanışı
Tencerede yağı kızdırın. Küçük doğranmış soğanı koyup pembeleştirin. Birkaç tutam kıyılmış dereotu atıp karıştırın. Sonra temizlenmiş baklaları tencereye muntazam bir şekilde dizin. Sonra tuzunu, şekerini, limon suyunu ekleyip, tencereyi birkaç kez silkeleyin. Ardından sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın baklalar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu ve onun üzerinede dereotunu serperek servis yapın.