Damned Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Portal****AnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlİletişimGiriş yap

Xp Bilgiler Dev Arşiv-3

YazarMesaj
Kha0s KAN
KraL

Kha0s KAN

Erkek
Hobiler : Hacker & Rapper
Lakap : ßy RT
Tavsiye Edenler : kendim..çok mutlu
Uyarı :
Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Right_bar_bleue

Güç :
Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Left_bar_bleue100 / 100100 / 100Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Right_bar_bleue

Aktiflik :

Tecrübe :

İfadeniz : Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 154839hp3
Ruh Hali : Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Eglenc10
Tuttuğu Takım : Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Fb190710
Kişisel : ...::daмηєd Fσяuм кяaL::...
Ödülleriniz : Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Medals7mp9

Durumu
Adı: Koray
Yönelim: Underqrond Rap
Para:
Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Left_bar_bleue100/100Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Empty_bar_bleue  (100/100)
Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Empty
MesajKonu: Xp Bilgiler Dev Arşiv-3   Xp Bilgiler Dev Arşiv-3 Empty2008-06-07, 9:53 am

61-) XP de birden fazla DOS vardi biliyor muydunuz? XP de 2 farkli dos komut satiri vardir bunlardan biri NT çekirdegi tasir ve XP için dönüstürülmüs klasik command.com eski dosun tüm özelligini tasir bunu problemsiz olarak kullanabilirsiniz. fakat CMD.EXE adinda baska bir versiyonu daha bulunmakta bunun fazla özellikleri de bulunmaktadir.mesela F7 tusuna bastiginizda önceki tüm geçtiginiz komutlari görebilirsiniz F5 tusu önceden girdiginiz komutu tekrarlar ve uygulama basligina sag tikladiginizda penceredeki metni kopyalar.

62-) XP de chat imkani sunabiliyor. Komut satirina Winchat yazin karsiniza bir panel çikacak ve buraya agdaki bilgisayarin adini veya IP’sini yazin iste size karsi tarafla konusmak için güzel bir yol, ben bu yolla kaç Kisiyi kek ledim hatirlamiyorum J

63-) Belleginiz yeterli ise XP’nizi sunucuya çevirebilirsiniz. Egre bilgisayarinizi ag üzerinde sunucu gibi paylastirip üzerinden program çalistirmak istiyorsaniz. En az 512 RAM kullanmaniz gerekli gerçi bu bende az çünkü 2 tane NFS underground oyna tamam sunucu göçtü J neyse sunucu haline gelmesi için regedit diyoruz ardindan HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrenetControlSet\Contr ol\Session Manager\Memory Management geliyoruz burada LargeSystemCache adinda bir deger var bunun degerini 1 yapiyoruz. Geçmis olsun sunucunuz sicak sicak hazir.

64-) NTFS dosya sistemi, dosyalarinizi sifreleme imkani sunuyor size. XP de dosya sifreleme imkaniyla sadece kullanicilarinin hizmetinde bulunuyor. Bunu yapmak içinse dosyaya sag tiklatin ve özellikler kismina tiklayin ardindan genel sekmesinde gelismis bölümüne gelin ve veriyi korumak için içerigi sifrele kismini seçin, hepsi bukadar.

65-) Yigin dosyasi ile sabit disk bakimi, bu özellik ile .bat uzantili dosyalar olusturabilir ve çok kisa zamanda çok fazla islem yapabilirsiniz. Mesela scandisk özelligini yazmadan çalistirabilirsiniz. Öncelikle bir not defterine

start /w scandskw /n

defrag /all /noprompt /f

seklinde yaziniz ve kaydedin kaydederken mesela sonuna scandisk.bat yazin ve kaydedin ileride bu dosyaya tikladiginiz o islemi otomatik men açacaktir.

66-) Bazi dosya içeriklerini yaziciya aktarmak zordur. Bu nedenle bu isi kolaylastircak bir yöntem var. Ilk önce bir not defterine

@dir %1 /-p /o:gn>

“%temp%\dosyalar.txt”

@notepad /p “temp%\dir.txt” yazin ve c:\windows\sendto\ klasörünün içine yazici.bat olarak kaydedin XP kullaniyorsaniz sendto klasörünü c:\dokuments and setting\[ kullanici adi ] \sendto da bulacaksiniz. Bundan sonra istediginiz klasöre sag tiklayin ve yazdir komutu orada gözükecektir.

67-) Gereksiz uygulamalarin yüklenmesini engellemek için çalistir bölümüne gelip msconfig yazin yahut ta baslat

( baslangiç ) tan tanimadiginiz size yabanci gelen uygulamalari kaldiriniz. Ancak bu buradada sinirli degildir. Biraz asalim bunu degimli ? çalistira gelin ve regedit komutuyla kayit defterine gelin burada, ve Run, Runonce, Runonceex, Run services, runservicesonce ifadelerini aratin karsiniza gelen bilmediginiz degerleri rahatlikla kaldirabilirsiniz. Hizli günlere J

68-)Burada Bilinmeyen yada Duyulup da ne Ise yaradigini Bilmediginiz .EXE uzantililarina bakalim. Burada ki Tüm uygulamalari XP’de uygulamaniz daha saglikli olur. Hepsini çalistirmak için Çalistir’a yazip enter demeniz yeterli. Bunlari çok seveceksiniz…

ACTIVATE.EXE Windows’un aktive olmasi için gerekli anahtar.
APMSTAT.EXE Güç yönetimi hata tespit araci
BINDIFF.EXE iki tane binary dosyanin içerigini karsilastirir.
BROWSTAT.EXE Ag tarayicisinin geçerli konumunu bildirir.
CABARC.EXE Yeni bir CAB arsivi olusturur ve dosyalarina buna ekler.
CMD.EXE Bildigimiz MS-DOS iste anlayin
DDESHARE.EXE DDE paylasimini kontrol eder.
DRWATSN.EXE Bizim ise yaramayan doktoru çalistirir. Yahu Allah askina ben bunu hiç denemedim siz kullandiniz mi hiç ? J
DRWTSN32.EXE Eger doktor hastalanirsa birde siz ona ayar çekin J
DSASTAT.EXE Iki domain içerisindeki klasörleri karsilastirir.
DUPFINDER.EXE Bir sürücüde ayni dosyada 2 tane olanlari bulur.
DXDIAG.EXE Bu arkadasta DirectX’i tanir.
EXTRACT.EXE CAB arsivinden bir veya daha fazla dosya çikartir.
IPSECCMD.EXE IP güvenlik sinirlarini belirler.
KILL.EXE Adindan da anlasilacagi gibi tüm programlari kontrol ederek kapatabiliyor. Ama harici geliyor.
KSETUP.EXE Windows’un keyberos güvenlik sunucusunu ayarlar.
KTPASS.EXE Kerberos anahtar dosyalarini olusturur.
NTFRSUTIL.EXE Active Directory de bulunan File Replication’u kontrol eder.
PERFMON.EXE Sistemin performansini ölçer.
PROGMAN.EXE Windows’un program yöneticinin temelidir kendileri.
PVIEWER.EXE Bilgisayarin çalisan sistemlerini görüntüler.
REMOTE.EXE Baska PC’lerin komut satirlarini kullanarak uzaktan çalistirabilir.
RSDIAG.EXE Remote Storage veri tabanlarini kontrol eder.
SETSPN.EXE Service Principal Names’i kontrol eder.
SHRPUBW.EXE Bu arkadas paylasilacak dosya için kolayliklar sunuyor bize.
SYSEDIT.EXE Sistem konfigürasyon editörü görevini alir. ( WIN.INI, SYSTEM.INI, CONFIG.SYS, AUTOEXEC.BAT ) gibi dedeleri düzenleyebilir.
TIMEONE.EXE Hani yaz saati uygulamasi var ya onu belirler J
TRACELOG.EXE Bir trace oturumunun logunu tutar.
TRACEFMT.EXE Trace oturumunun kayit defterini okunabilir hale getirir.
TRACEPDB.EXE Bir trace format message file hazirlar.
VERIFIER.EXE Sürücü dogrulamaya imkan saglar.
VFI.EXE Dosyalarin bilgilerini görsel bir biçimde ekrana getirir.
WHOAMI.EXE Kayitli kullanicinin ismini ve bilgilerini verir.
WINVER.EXE Sistem versiyonlarini ve build bilgilerini gösterir.
WSREMOTE.EXE Winsock üzerindeki uzak baglanti baslatir. Remote benzeridir.
WINCHAT.EXE Windows baska araç duymadan kendi arasinda Chat ortami kurabilir.

69-) Yönetim konsoluna merhaba diyin arkadaslar. Bunlar Bilgisayarinizin Yapi taslari, bunlari iyi bilmeniz size çok ama çok sey kazandiracak !!! Yine çalistir araciligiyla kullaniliyor.

CERTMGR.MSC sürücü ve internette yüklenen programlarin güvenligini mi ne tutuyor.Hani sertifikalar varya onu denetliyor
GPEDIT.MSC Bu arkadasla windows’ta kullanici için gerekli ayarlamalari yapabiliyorsunuz.
CIADV.MSC Dosya yapilarini ayarliyor, mesela HTML nasil çalisiyor felan filan.. Dizin olusturulurken belgeler arasi arama yapabilme , düzenleme özellikleri
COMPMGMT.MSC denetim masasi konsolu ve yönetimsel araçlarin ayarlari
DEVMGMT.MSC Bildigimiz aygin yöneticisi
DFRG.MSC disk birlestirici ve yönetim’in bir parçasi
DISKMGMT.MSC Disk yönetiminden sorumlu elemandir. Kendileri J
EVENTVWR.MSC olaylari hemen gösteren olaydir. Yönetimde söz sahibidir kendileri, bilesen hizmetlerden de anlar
FSMGMT.MSC Paylasilan dosyalarin, nasil ne zaman gibi kullanilma bilgilerini hatta yapida olusan degisiklikleri çalistirir, korur,görüntüler.
LUSRMGR.MSC XP pro’da kullanilkabilir. Yerel kullanicilar ile gruplar konsoluna hükmeder.
NTMSMGR.MSC çikarilabilir depolama birimini denetler. Streamer bantlari degistirebilir. Yani oda benim gibi donanimci J
PERFMON.MSC Performansini gösterir, sistem yükünü felan ayarlar görüntüler.
SERVICES.MSC Windows açilista veya kapanista gerçeklesmesi gereken komutlari yapilari düzenler.
WMIMGMT.MSC Windows yönetiminin alt yapisidir. Yani dededir kendileri, WBEM uyarlaması olarak ta geçer
COMEXP.MSC PC de kurulu olan DCOM, COM+ ve transaksiyon bileşenlerini denetler.

70-) Eğer açılışta Windows hata veriyorsa açılış anında CTRL tuşuna basın ve size hatanın ne olduğunu gösterecektir.
Xp hakkında detaylı bilgi araken bütün kullanıcıların işine yarayacak biraz bilgi buldum ve bunu sizinle paylaşmak istedim.Umarım işe yarar.
https://damned.forum.st

Xp Bilgiler Dev Arşiv-3
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-